Folytatódnak a kotrási munkálatok a Tisza-tavon

Az “Árvízi biztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” elnevezésű projekt keretében a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciójára is sor kerül – közölte oldalán a Kötivizig.

Ennek részeként a fővállalkozó Kötiviép’B Kft. augusztus 16-tól szeptember 22-ig elvégezte a hullámverés elleni kőmű helyreállítását és pótlását a sarudi szakaszon, a Tisza folyó jobb part 142+600-147+000 töltéskilométer szelvények közötti munkaterületen, a rekonstrukcióval érintett partvédelmi művek fölé belógó fák gallyazása is megtörtént a későbbi biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében. 

 

Mint írják, a társaság hidromechanizációs kotrást végzett a Kiskörei hajzsilip felvízi várakozó terében, valamint előkészítette a Kis-Tisza alsó bekötésének kotrását. A cég tájékoztatása szerint, a következő időszakban a természetvédelmi engedély birtokában folytatja a hidromechanizációs kotrást a Kiskörei hajózsilip felvízi várakozó terében, valamint a Téli kikötő bejáratában, ezt követően pedig a Kis-Tisza alsó bekötés 0+000-0+300 szelvények közötti szakaszon is megkezdi a kotrást.

Hozzátették: októberben – megfelelő körülmények esetén – a Kisfüredi fok kotrását és a kőmunkák megkezdését is tervezik.

Kép: Tiszaörsi Termálfürdő

Facebook