2024-ben nyithat a Természetbúvár Játszóház és Túraközpont Tiszafüreden

A Tisza-tó természetét bemutató új interaktív kiállítóhely nyílik várhatóan 2024-ben Tiszafüreden, ami egyben túraközpontként is funkcionál majd.

A városi kikötő mellett épül fel a Természetbúvár Játszóház és Túraközpont, ami a Tisza-tavi kirándulások egyik kiindulópontjának szán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. 

Az ötlet 2019-ben fogalmazódott meg bennük, amit a Terület és Területfejlesztési Operatív Program keretében saját kiemelt forrás felhasználásával a megye saját projektet fejleszthetett ki – tájékoztatott Karancsi Tamás, a JNSZ Megyei Területfejlesztési Ügynökség vezetője.

 

A megvalósítás helyszínét keresve több megyei, part menti települést is megvizsgáltak, végül a tiszafüredi Városi Kikötő mellett tették le a voksukat, ami turisztikai szempontból jó helyen van, hiszen közvetlenül a Tisza-tó kerékpáros kör mellett található és közvetlen vízparti kapcsolata is van. A Természetbúvár Játszóház és Túraközpont célja, hogy új, négy évszakos turisztikai attrakciót hozzon létre, amivel növekedhet a vendégéjszakák száma és kész túracsomagokon keresztül elnyújtható a turisták tartózkodási idejét.

A projekt teljes összköltsége 1,279 milliárd forint és várhatóan 2024-re készül el.

 

Forrás: I Love Tisza-tó magazin

Képek: Ujvári László /ALF/ÚN

Facebook