Az emelkedő árak ellenére is érdemes a Tisza-tónál ingatlanba fektetni

Igaz, hogy az elmúlt években az átlagnál nagyobb arányban emelkedtek az ingatlanárak, ám ez inkább felzárkózás az országos átlaghoz, mintsem kiugró piaci jelenség.

A Tisza-tó környéke kiemelkedett az ingatlanpiac teljesítményében tavaly. A négyzetméterárak itt több mint 30 százalékkal emelkedtek 2021-ben, ami azt mutatja, hogy ez a régió egyre vonzóbbá válik az ingatlanvásárlók számára. Fontos megjegyezni, hogy bár az árak emelkedtek, még mindig jóval alacsonyabbak, mint a Balatonnál. Átlagosan 140 ezer forintot kellett fizetni négyzetméterenként, ami a legalacsonyabb árszint az összes kiemelt üdülőkörzet között.

Az elmúlt tíz évben a Tisza-tó környéke csak 65 százalékos árnövekedést tapasztalt, ami jóval alacsonyabb a többi régióhoz képest. Ez azt sugallja, hogy bár az ingatlanpiac élénkül, a Tisza-tó környékén még mindig megfizethetőbb árakon lehet ingatlanokat találni, ami vonzó lehetőség lehet azok számára, akik a pihenést és a természet közelségét keresik, anélkül, hogy túl sokat költenének rá.

Facebook